Ervaringen

Burn-out
‘Hoe kan ik beter leren omgaan met mezelf en meer zelfvertrouwen ontwikkelen?’
 
”Ik kwam bij Camille met een burn-out en de vraag; hoe kan ik beter leren omgaan met mezelf en meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Mijn energie en zelfwaarde waren erg laag op het moment dat ik begon met de therapie. Camille heeft mij door middel van oefeningen meer inzichten gegeven over mezelf. Ik snap mezelf nu meer, ik voel momenten waar ik vastloop eerder aan, ik kan beter relativeren en mijn negatieve denkpatroon omzetten tot iets positiefs. Ik hield heel veel spanning vast in mijn lijf waardoor ik vaak last had van spierpijn in mijn benen en schouders. Door middel van ontspanningsoefeningen kan ik weer tot rust komen en is ook mijn nachtrust verbeterd. Doordat ik meer inzichten heb gekregen over mijn eigen denkpatronen, heb ik meer vertrouwen gekregen in mezelf en durf ik ook meer te laten zien van mezelf. Een jaar geleden had ik niet gedacht dat ik weer zoveel rust in mezelf kon krijgen. Ik heb weer zin in de dag. Dankjewel Camille!”
 
Mara (29 jaar)
 
Boosheid en uit evenwicht raken
‘Hoe kan ik, als ik het basisgevoel van vertrouwen verlies, weer er in terugkomen?
 
Ik kwam bij Camille met de vragen over snel boos worden en uit evenwicht raken. Camille stelt goede vragen die op zich al helpen om duidelijkheid te krijgen. Ook legde zij een paar dingen uit aan de hand van heldere schema’s. Ook dat gaf veel inzicht. Voor mij zat de grote sleutel in de oefeningen met ademhaling en klanken maken. Het maakte voor mij dingen duidelijk, letterlijk voelbaar. Daarbij gaf het ook veel verwondering en respect over hoe de ademhaling werkt, helpt, inspireert… Ik ontdekte hoe ik ruimte kon scheppen en daarmee minder hard hoefde te werken en dingen ”vanzelf” gaan. Van adem ”halen ” naar lucht ”krijgen”. Camille reikte met eenvoudige oefeningen ervaringen aan waar veel lagen in zitten en schept daarmee een sfeer waarin ik mijn eigen kracht en levensvreugde kon ervaren en versterken. Ik ben verwonderd hoe eenvoudig het was en is.
 

Richtje (44 jaar)

 
Social anxiety
‘How can I achieve more selfexpression?’
 

”I have started seeing Camille van der Meer to manage my social anxiety and to communicate more effectively in my everyday life. I expected her and I to only tackle this problem, but I got so much more than that in return! What I appreciated the most was that she dove deep into my past, tried to understand both me and my problem from the core, and she always offered constructive and practical solutions. Empathetic, caring, and professional – Camille has not only been my therapist for a year, but also a person I always felt comfortable reaching out to whenever I was in need. And that is what makes her an outstanding therapist that I would definitely recommend!”

 Iulia (25 jaar)

 
 Chronische hyperventilatie en duizeligheid
‘Hoe kan ik van mijn duizeligheid afkomen?’
 

”Door duizeligheidsklachten veroorzaakt door chronische hyperventilatie ben ik door de huisarts naar Meer Dialoog gestuurd. Ondanks mijn aanvankelijke twijfel heeft deze therapie binnen 10 sessies het grootste gedeelte van de klachten verholpen. Ook is mij aangeleerd wat ik moet doen om de klachten te verhelpen als deze door omstandigheden weer opspelen. Deze sessies vonden op een voor mij prettige en ontspannen manier plaats en ik zou ze iedereen aanraden die dezelfde problemen heeft als ik had.”

Linda (24 jaar)

Onregelmatig hartritme

‘Hoe kan ik door adem dieper in contact komen met mijzelf?’

”Met de vraag of ik misschien met ademhaling iets zou kunnen doen om mijn onregelmatige hartritme te
verbeteren kwam ik bij Camille. Ook had ik het verlangen door door adem dieper in contact met mijzelf
te komen, zowel alleen als in verbinding met anderen. N.a.v. situaties uit mijn dagelijks leven werd ik mij door adem- en stemoefeningen, door heldere uitleg van Camille over wat er gebeurde tijdens mijn interacties met anderen bewust wat ik met mijn adem en energie deed. Daarbij gaf Camille mij heel bekwaam en plezierig inzichten om beter in stressvolle interacties te staan. Via het (voor)lezen en het maken van teksten en tenslotte via mijn eigen muziek vond ik meer en meer de verbinding en daardoor de gronding met mijzelf. Van daaruit kan ik nu mij met mijn stem rustig tot uitdrukking brengen, terwijl ik ook de verbinding met mijzelf diep voel. Het gevolg is dat mijn hartritme tot rust is gekomen, mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ik veel meer plezier in communicatie heb. Ik ben dankbaar en blij dat ik dit proces dankzij Camille heb mogen doorlopen en ervaarde Camille daarbij als heel open, aandachtig, haar kennis en interventies als heel deskundig en doorleefd.”

Marjolein (73 jaar)