Wegwijs met verhalen

Verbinden met het gevoelsleven van Frederique

“Ik kwam bij Camille met de vraag hoe ik beter in contact kan komen met mijn gevoelswereld.Dit is iets waar ik van huis uit totaal niet mee bekend was en dus ook niet in geoefend ben.Aan de hand van een keur aan uiteenlopende oefeningen werd ik op verschillende wijze steeds weer uitgenodigd om te voelen…Voelen en ervaren hoe ik de dingen in mijn leven doe en onderga. Op deze wijze ont-dekken waar, hoe ik dit anders kan doen en waar ik eigenlijk (niet) gelukkig van word.Wat Camille mij aanreikte varieerde van fysiek in beweging komen middels stokken opgooien en weer vangen in combinatie met klanken uitbrengen (‘hoe voelt het om je energie te laten stromen?’) via mijzelf plaatsen in de ruimte, een bepaalde setting (‘hoe voel je je t.o.v. een persoon of situatie?’) tot een voice dialogue aangaan (‘in gesprek komen met verschillende delen van jezelf’). Ik merkte dat gedurende ons traject samen, mijn vertrouwen in Camille groeide. Van daaruit besteedden wij eveneens verbaal tijd en aandacht  aan het delen van wat er op dat moment in mij leefde, aan de orde was. Zo liep ik gewoonlijk enigszins (ver)lichter de deur weer uit…”

Duizeligheidsklachten en hyperventilatie van Linda

Door duizeligheidsklachten veroorzaakt door chronische hyperventilatie ben ik door de huisarts naar Meer Dialoog gestuurd. Ondanks mijn aanvankelijke twijfel heeft deze therapie binnen 10 sessies het grootste gedeelte van de klachten verholpen. Ook is mij aangeleerd wat ik moet doen om de klachten te verhelpen als deze door omstandigheden weer opspelen. Deze sessies vonden op een voor mij prettige en ontspannen manier plaats en ik zou ze iedereen aanraden die dezelfde problemen heeft als ik had.”